HEROISK FORRÆDERI

Hjalp den tyske militære motstandsbevegelse de allierte under selve invasjonen i Normandie 6.juni.1944? 

Hadde de en felles forståelse med deler av den allierte ledelse om at fredsforhandlinger ville være mulig etter at Hitler var blitt fjernet?

Mye tyder på at de handlet som om de hadde en slik felles forståelse. Paradoksene før, under og etter invasjonen i Normandie er så mange, og lar seg ikke forklare med de alliertes briljans. En hjelpende hånd synes å ha vært tilstede i Normandie. Det ser nemlig ut til at den militære motstandsbevegelse holdt hva de lovte. 

Heroisk forræderi er et autoritetsforræderi i solidaritetens navn. 

Om forfatteren: Geir Finne ble født i 1948 og vokste opp i Bergen og i Namdalen. Han har sin utdannelse i bedriftsøkonomi fra Universitetet i Regensburg i Tyskland, og i sosialøkonomi og statsvitenskap fra Colorado University i USA. Før han ble pensjonist var han i 37 år amanuensis ved Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen ved UiT. Finne var vararepresentant til Stortinget 1993–1997 for Senterpartiet. I 1981 utga han «The Svalbard passage» sammen med Tom Kirkwood.

Order Heroisk forræderi Heroisk forræderi @ NOK 325,00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *