Landsmoderen

omslag LANDSMODERENLandsmoderen, eller Gjenreisingen av Arbeiderpartiet ved kunstig inseminasjon

På den andre siden av fjorden går tiden litt saktere, og av og til stopper den helt opp. Hit ankommer forfatteren Agnar Orvedal og en navnløs følgesvenn en regnfull sommerdag, uvitende om at mørke krefter i Arbeiderpartiet har utpekt nettopp denne plassen til arnestedet for en radikal gjenreising av partiet. Snart er de viklet inn i et forsvinningsmysterium i skogene hvor elven buldrer, veien slynger seg i krappe svinger, og hvor en hvit varebil med polske skilter sprer uhygge.

 

Om boken:

”Landsmoderen, eller Gjenreisingen av Arbeiderpartiet ved kunstig inseminasjon” er Tom Rasmussens fjerde roman, og som vaskeseddelen antyder en lett surrealistisk spenningsfortelling fra et vestlandslandskap av i dag.

Protagonisten i fortellingen er forfatteren Agnar Orvedal, som sammen med en romanfigur (en av hans egne?) legger ut på en reise for å frigjøre seg fra en skrivesperre påført ham av fortellingens antagonist – Arbeiderpartiet. Reisen tar dem til en plass hvor befolkningen må ha to jobber hver for å opprettholde servicenivået i kommunen, og hvor Arbeiderpartiet er kraftig uglesett. Hit ankommer også arbeiderpartipolitikeren Anders Andersen (i boken referert til som arbeiderpartinazisten Anders Andersen), som har et hemmelig gjenreisingsprosjekt av partiet gående på plassen. Dette avstedkommer først et forsvinningsmysterium, deretter en bortføring, og fortellingen følger Agnar Orvedal og følgesvennen hans sitt arbeid med å oppklare og løse problemene.

 

Landsmoderen, roman, politisk satire.

Om forfatteren:

Tom Rasmussen (f.1963) har en rik og variert bakgrunn fra kulturlivet. Han startet som trommeslager i bandene Alle Tiders Duster og Max Axe på åttitallet, og begynte deretter å jobbe som manager og agent for artister som Jan Eggum og Silje Nergaard. Han arbeidet også med Tønes tidlig i karrieren hans, og var med på de første årene til Kaizers Orchestra.

Som teaterprodusent og –agent har Rasmussen jobbet i hele spennet fra revy og kabaret til kunstnerkollektivet Baktruppen (som han også var medlem i de første årene), og gjennom gruppene Thomas Ryers Hevn og senere Stiftelsen Thomas Ryer har han skrevet og spilt teater sammen med folk som Ragnar Hovland, Reidar Karlsen og Per Inge Torkelsen.

I årene 2006 til 2012 var Rasmussen forlegger og redaktør i det skjønnlitterære forlaget Baskerville, som ga ut norsk og oversatt litteratur av forfattere som Charles Bukowski, Niall Griffiths, Ian Sansom og Christopher Moore. Rundt tusenårsskiftet ga han også ut de kultklassikerne ”Texas” (Eduardo Andersen, Ragnar Hovland og Reidar Karlsen, 1999), ”Taxfree” (Reidar Karlsen, 2000) og ”Psst!” (Ragnar Hovland, 2000).

Siden 2011 har Rasmussen arbeidet som PR-rådgiver i selskapet HBSPR, kombinert med forfattervirket.

Order Landsmoderen Landsmoderen @ NOK 300,00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *