Send meg eit brev frå Hardanger

9788281630581

Send meg eit brev frå Hardanger

Trur du at denne boka handlar om poststader og postruter – eller frimerke og stempel? Å ja då – det gjer ho, men Arne Eriksen argumenterer for at dei posthistoriske spørsmåla går djupare enn som så. Dei har til dømes å gjera med den gamle kona i Hardanger som sjølv ville lesa breva frå sonen i Amerika. Difor måtte ho læra seg å lesa. Utan slik kunnskap var det uråd å delta aktivt og personleg i den nye postale fellesskapen som utvikla seg på 1800-talet.

Dette er og historia om kva som skjer når ein godt vaksen frimerkesamlar tilfeldig snublar over ei øskje med gamle fuktskada brev. Ei øskje som syner seg å innehalda livet til smeden Ole Aga som døyde barnlaus i 1891. Du får også høyra om postopnaren som tok verdiposten med seg i senga, og om posthuset som låg på ei fjellhylle vest for Hardangerjøkulen, 1307 meter over havet.

Postverket slik me kjende det er ein saga blott. 16. september 2013 vart Odda postkontor lagt ned – 21. oktober 2013 var det slutt også på Voss. Arne Eriksen tek oss med på ei vandring gjennom det klassiske postlandskapet i Hardanger. Dette er ei bok for spesialistar på levd liv, lokalhistorie, samferdsle, brev og post, Hardanger og Noreg. Altså ei bok for alle.

 

Arne Eriksen er fødd i Stavanger i 1956 og bur i Åsane. Han arbeider ved Haukeland universitetssjukehus. I 2011 gav han ut boka ”Dar kjem dampen – med post” saman med Audun Hanstveit.

 

Order Send meg eit brev frå Hardanger Send meg eit brev frå Hardanger @ NOK 389,00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *