«Stikker en hodet frem, står en lett for hogg. Men jeg har aldri søkt konfrontasjon kun for å konfrontere.  Heller har jeg kjempet for dem som led urett og i saker jeg brenner for. Så fikk jeg heller tåle å bli halshogget noen ganger. Og jeg har nå alltid våknet dagen etter med hodet på plass.»

En aprildag i 1968 bestemmer Helga Kleiva Pedersen at hennes liv ikke skal handle om å pusse vinduer i leiligheten på Landås. I stedet skriver hun dikt om kvinnefrigjøring, tar kurs i journalistikk, skriver litt for Sunnmørsposten før hun blir fast frilanser i BA. Gjennom journalistikken kommer hun inn i lokalpolitikken og blir som representant for Arbeiderpartiet valgt inn i bydelsstyre og bystyret i Bergen. I en perode var hun vararepresentant på Stortinget og i åtte år fast medlem av kringkastingsrådet.  I avisen Fiskaren arbeidet hun 15 år som redaktør og journalist. Helga var med og startet Vestnorsk forfattersentrum og har hatt flere verv i korbevegelsen. Hun har også skrevet bøker om flere fagforeninger og hatt fast spalte i Bergensavisen og Vi over 60.

Order Et liv i storm og stille Et liv i storm og stille @ NOK 250,00
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.